Het is niet mooi om over na te denken – eigenlijk is het letterlijk niet mooi – maar schimmel is een groot probleem waar we vandaan komen. Hoge luchtvochtigheid en lange zomers creëren de perfecte omgeving voor schimmels en meeldauw. En als uw huis overtollig vocht bevat, kan er zelfs schimmel groeien.
Waar is de beste plek in huis om schimmel te laten gedijen? Het is uw kanaalwerk, waar het gedurende het grootste deel van het jaar koel en vochtig is terwijl u uw airconditioner gebruikt. Er is een manier om dit te voorkomen, en dat is de installatie van een UV-luchtreiniger. Ook wel kiemdodende lichten of UV-lichten genoemd, een UV-luchtreiniger is onschadelijk voor mensen en huisdieren, maar doodt micro-organismen die op de loer liggen in leidingwerk.

Maar wat als de mal er al is? Is er nog iets dat je kunt doen behalve al je kanaalwerk eruit halen en helemaal opnieuw beginnen? (Doe dit alsjeblieft niet! Er is een andere manier!)
JA, BEL EEN VORMRESIDATOR

leidingwerk

54140449 – mold and moisture buildup on wall of a modern house

Allereerst moet u weten dat er een verschil is tussen schimmelverwijdering en schimmelherstel. Technisch gezien is volledige verwijdering van matrijzen onmogelijk. Dit komt omdat slapende microscopische schimmelsporen inherent zijn aan de natuur en wanneer u ergens zo vochtig woont als wij, is uw huis gevoeliger voor groei.
Meestal vormen slapende sporen geen enkel probleem, en daar hoef je je niet al te veel zorgen over te maken. Als er echter actief schimmel groeit in uw huis en leidingen, is een eenvoudige verwijdering in één stap waarschijnlijk niet voldoende.

Matrijsanering pakt de bron van de schimmel aan. Schimmelreinigers inspecteren uw huis om te zien waar bronnen van watervocht vandaan komen. Op deze manier kunnen ze de ware oorzaak van het probleem nauwkeurig beoordelen en dat probleem oplossen voordat schimmel zich kan ontwikkelen.

“HOE ANDERS KAN IK SCHIMMELGROEI IN EN ROND MIJN HUIS VOORKOMEN?”

Of we het nu hebben over uw kanaalwerk of uw huis in het algemeen, er zijn enkele stappen die u kunt nemen om schimmelgroei te voorkomen, zelfs als u te maken hebt met het overmatige vochtgehalte in West Palm Beach. Volg deze stappen:

• Controleer de goten en regenpijpen buiten uw huis die water van uw eigendom wegvoeren. Zorg ervoor dat ze niet verstopt zijn en dat ze het water effectief van uw eigendom kunnen wegvoeren, zodat het nergens stil staat.

• Bevestig alles in uw huis waar vocht in kan binnendringen – kapotte dakshingles, verslechterende zonnedekflitsen, losse deurkozijnen, etc.

huis waa

• Gebruik uw AC zelfs als u niet thuis bent! Een airconditioner is niet ontworpen om de luchtvochtigheid in uw huis volledig te elimineren – daar is een ontvochtiger voor het hele huis voor. Uw airconditioner droogt de lucht echter een beetje uit, alleen door de temperatuur te verlagen, en dit kan schimmelgroei helpen verminderen.

• Controleer op lekken – dit is vooral belangrijk als u binnenkort op vakantie gaat. Een lek creëert onnodig vocht dat de ontwikkeling van schimmel bevordert, maar kan gemakkelijk worden voorkomen.