U denkt waarschijnlijk niet veel aan dit probleem – u weet misschien niet eens dat het een probleem was! Maar omdat uw airconditioner u de koele lucht biedt die u elke dag in de zomer en daarna inademt, is dit absoluut een probleem dat u zou moeten raken.

Natuurlijk kun je iemand bellen om je leidingen schoon te maken, maar lost dat het probleem echt op of verlicht je de symptomen tijdelijk? (Hint: het is het laatste!)

moeten raken.

We komen aan wat u kunt doen aan schimmelgroei die een effectieve oplossing is. Maar laten we het eerst hebben over de veelvoorkomende oorzaken van deze schimmelontwikkeling.

• Vocht: airconditioningsystemen ontvochtigen de lucht op natuurlijke wijze (een beetje) alleen al door de aard van hun werking. Wanneer je echter ergens woont zoals wij, is het gemakkelijk om overmatig vocht vast te houden, vooral in de donkere omgeving van je kanalen. Als gevolg hiervan wordt schimmelgroei gestimuleerd.
• Ongebruikte AC-eenheid: we kunnen ons niet voorstellen dat iemand in Zuid-Florida zijn airconditioners praktisch 24/7 gebruikt. We hebben echter korte maar koele winters waarmee u uw AC voor een paar weken kunt afsluiten. Of u kunt op vakantie gaan en het laten staan ​​(we raden dit niet aan!). Hoe dan ook, een ongebruikte airconditioning zorgt ervoor dat vocht zich kan nestelen en zich kan vormen.

• Overgeslagen onderhoud: met jaarlijks onderhoud kunnen onze technici uw volledige airconditioner grondig inspecteren en reinigen. Dit helpt niet alleen de groei van schimmel te voorkomen, maar het helpt ons het ook te herkennen voordat het uw hele systeem overneemt. We raden u aan onderhoud te laten uitvoeren in de late winter of het vroege voorjaar, voordat u uw systeem het meest nodig hebt.
• Stofopbouw: stofopbouw is bijna onvermijdelijk. Helaas, als je het niet onder controle hebt met de juiste binnenluchtkwaliteitsproducten, kan het zich nestelen in je airconditioner en schimmelgroei stimuleren.

“WAT KAN IK DOEN OVER DE SCHIMMELGROEI?”

Bel ons team! Onze erkende schimmelreinigers reinigen en verwijderen alle materialen die worden blootgesteld aan zwaar vocht en nemen maatregelen om het vochtgehalte in uw huis te verlagen om schimmelgroei te beperken, zowel in uw airconditioner als buiten. Schimmels leven immers van organisch materiaal, dus als er teveel vocht in uw huis is, zal het blijven groeien totdat het vocht wordt verminderd.

“KAN IK SCHIMMELGROEI OP MIJN EIGEN VOORKOMEN?”

EIGEN VOORKOMEN

Zeker! We raden nog steeds aan om ons te bellen en ons een beoordeling te laten doen om te zien of er al schimmel in uw huis is, maar zolang u dat doet en eenmaal per jaar wisselstroomonderhoud plant (twee keer per jaar kan worden aanbevolen voor sommige servicegebieden vanwege het hoge gebruik dat we uit onze airconditioners halen), zijn er stappen die u kunt nemen om schimmelgroei te voorkomen:
• Houd uw AC schoon! Dit omvat het opruimen van de buiteneenheid van dingen zoals boomtakken, bladeren, gazonknipsels en gazonmulch.
• Vervang beschadigd kanaalwerk. Je kunt misschien slagen voor professionele afdichting of reparaties, maar als je dit al hebt gedaan en je leidingen nog steeds lekke gaten of scheuren hebben, kan dit vocht uitnodigen en schimmelontwikkeling stimuleren.